> HOME > WAT OM TE BEZOEKEN > PALERMO

PALERMO
Palermo is de grootste wijk in Buenos Aires Stad, en ook degene met de meerderheid aan parken, bossen en pleinen. In de VIde eeuw bestond het uit een groot veld met fruit en wijngaarden , eigendom van Juan Dominguez Palermo, waaruit zijn naam voortkomt.

“Palermo Chico” (Klein Palermo) is bekend om zijn residentiele huizen en herenhuizen tussen Av. Figueroa Alcorta en del Libertador. Lagos de Palermo is een geliefde wandelzone voor de “porteños” (burgers van Buenos Aires). U kunt een bezoek maken aan de Dierentuin (Zoo), de exotisch Japanse Tuin, het bekende Planetarium, de Hippodroom, het Polo stadium en de oude en mooie Botanisch Tuin van Buenos Aires.

Palermo is verdeeld in “Palermo Chico”, “Palermo Viejo” (of alleen Palermo) en andere nieuwe namen als “Las Cañitas”, “Palermo Hollywood” en “Palermo Soho”, waar veel internationale resto’s, pubs, culturele café’s en de avant-garde locaties ten behoeve van mode en ontwerp van Buenos Aires.INTERESSANTE PLEKKEN

DIERENTUIN VAN BUENOS AIRES
Gesticht door president Sarmiento in 1874 en werd later geprivatiseerd in 1990. Bestaat uit een opervlakte van 18 hectares en kent meer dan 2500 dieren van 350 verschillende soorten. Interessante bouwkunst van de paviljoens, genoemd naar de afkomst van de dieren die daar wonen. Er is ook een groot aquarium waar shows met zeehonden worden gegeven.
Adres: Av. Sarmiento 2827. Open elke dinsdags t/m zondags van 10 t/m 19 uur. Toegang gratis onder 13 jaar oud. Niet vergeten om te bezoeken!


PALERMO BOS
Casares en Av. Del Libertador
De “long” van onze stad. Een bos van 50 hectares groot met drie meren. U kunt hier het volgende bezoeken: de “Rosedal”, de brug, de dichtertuin met beelden van bekende schrijvers; de “Patio Andaluz”, een kado van de stad van Sevilla te Spanje, enz. U kunt ook varen op de meren in kleine boot.
Een mooie gelegenheid om uit te gaan. Een volle dag is nodig om het park eer aan te doen. U kunt ook met de auto rondom de meren rijden. Aanbevolen!

BOTANISCHE TUIN / KRUIDENTUIN
Ontworpen en gebouwd door architect Carlos Thays in 1891. Er zijn 8000 verschillende plant soorten vanuit de hele wereld. Een oppervlakte van 8 hectares met een grote kas, de Botanische School en het Centrum voor Technische dokumentatie. Adres: Av. Santa Fe 3951. Telefoon: 4831-4614 . Gratis toegang elke dag van 10 u t/m 18 uur.

PLANETARIUM DE BUENOS AIRES, GALILEO GALILEI
Gebouwd in 1966 door de architect Jan de Enrique. Er is een koepeldak van 20 meters, ontworpen ten behoeve van educatieve films over sterrenkunde. De koepeldak heeft de vorm van een planeet, waarin deze films worden geprojecteerd. U kunt tot 8900 specifieke sterren, sterrenbelden en nevelsterren zien. Raadpleeg de website of bel voor de actuele agenda. Adres: Av. Sarmiento en B. Roldán. Vergeet niet om dit te bezoeken!


 
ESPAÑOL PORTUGUES Buenos Aires  ENGLISH


english versionENGLISH LANGUAGE

BLOWING ROCK, NC REAL STATE BLOWING ROCK, NC REAL STATE , NC HOMES, LAND LOTS AND REAL STATE. BLOWING ROCK
VISIT RECOLETA - VISIT PUERTO MADERO - VISIT CENTRO - VISIT PALERMO - VISIT SAN TELMO -
VISIT PLAZA DE MAYO
- VISIT BELGRANO - VISIT LA BOCA - VISIT TIGRE -

BUENOS AIRES TRAVEL - ABOUT ARGENTINA -and BUENOS AIRES - ONDE FAZER COMPRAS EM BUENOS AIRES - BUENOS AIRES PHOTO -
USEFUL TIPS AND FACTS - TRANSPORT IN BS AS -
HOTELS BUENOS AIRES - MALLS, SHOPPINGS EN BS AS - HOTELES EN SAN TELMO
BOOKS ABOUT ARGENTINA and BS AS - ARGENTINA AIRPORT EZEIZA ,AEROPARQUE - ARGENTINA is TANGO ARGENTINE
- FOTOS DE BUENOS AIRES - MUSEUMS - RURAL TOURISM - PRICES IN ARGENTINA - CLIMATE & WEATHER - BUENOS AIRES LINKS - BUENOS AIRES AIRPORT TRANSFER - CREDITS - BUENOS AIRES - HOTELES EN BARILOCHE - HOME - HOTELES EN BUENOS AIRES - HOTEIS EM BUENOS AIRES
( FRANCAISE ) QUE VISITER EN BUENOS AIRES / TOURISME -
( NEDERLANDS ) BUENOS AIRES WAT OM TE BEZOEKEN
TURISMO EN BUENOS AIRES ARGENTINA (español ) HOTEL RESERVATIONS IN NIJMEGEN, NETHERLANDS
GREAT NIJMEGEN HOTEL DEALS FROM HOTELCLUB, NETHERLANDS.