> HOME > WAT BEZOEKEN IN BUENOS AIRES > RECOLETA
RECOLETA


De wijk "La Recoleta" is gebouwd in de 19de eeuw als een plaats voor gepensioneerden Franciscaanse monniken om te wonen en te bidden. Tegelijkertijd was het klooster van de Pater Recoletos actief. De Kerk "Onze Vrouw van Pilar" is in 1716 gebouwd.
In 1830 kreeg Recoleta een nieuw stads-uiterlijk nadat de gezinnen uit de wijk San Telmo, geteisterd door de gele koorts plaag, hier werden gehuisvest.
Het kerkhof is erg beroemd omdat er veel mausoleums en monumenten van belangrijke historische figuren zijn uit Argentinië, zoals presidenten, de rijken en mensen van adel die daar rusten in vrede.
Maar het is ook een plaats waar het nachtleven hoogtij viert en u kunt zich daar ontspannen. Het is opmerkelijk hoe mooi de architectuur en de typische stijl van veel gebouwen en huizen zijn
.

INTERESSANTE PLEKKEN

CULTUREEL CENTUM RECOLETA
Het is het belangrijkste culturele centrum van de stad, met een grote verzameling aan kunst, muziek en toneel opvoeringen van Argentinië en tevens ook van andere landen. Aan de overkant van de straat ligt Plaza Francia (Frankrijk Plein). Het is aanbevolen om een blik te werpen in de week agenda, klik hier (www)

NATIONALE KUNST MUSEUM
Hier kun je de belangrijkste collectie van Latijns Amerika zien, er zijn kunstwerken van de Argentijnse meesters en van buitenlandse kunstenaars. Van Rembrandt en Rubens tot Pollock en Rothko, Tiépolo, El Greco, Goya, Rodin, Manet, Monet, Van Gogh, Degas, De Chirico, Kandinsky, Picasso, Tàpies. Argentijnse kunstwerken van o.a: Cándido López, Morel, Pueyrredón, De la Cárcova, Sívori, Malharro, Fader, Guttero, Curatella Manes, Petorutti, Quinquela Martín, Berni, Spilimbergo, Deira, Distéfano, Alonso, Benedit en Seguí, onder andere.Veel plezier met de bezichtiging!

RECOLETA KERKHOF
Dit is de belangrijkste luxueuse begraafplaats in Latijns Amerika, hier kunt u mooie monumenten en mausolea vinden, waar ook veel bekende mensen liggen begraven. De 70 crypten zijn tot nationale monumenten verklaard,liggen verspreid over vier hectares en hebben vaak uit marmer en bronzen beelden. U kunt zelf wandelen of gebruik maken van een reisgids. Hier rusten de volgende mensen die veel betekend hebben voor het land: de Argentijnse Scheikunde Nobel prijs winnaar Dr. Federico Leloir en politica/ president Eva Perón (het meest bezochte graf) .

AMBACHTSMANEN BEURS
Wat u ook niet moet vergeten te bezoeken is de Kunstnijverheid Markt bij Plaza Francia. Vooral 's zondags maar ook op zaterdag vanaf 8.00 uur t/m 20.00 uur [in Español you say it starts at 10 o'clock'?].
Op deze markt, ook wel de Hippie Markt genoemd, ontmoeten mensen elkaar en genieten van muziek en de andere activiteiten die er zijn. Een leuke optie om even door de stad te wandelen. Vergeet dit niet te bezoeken, a.u.b!

FLORIS GENERICA:
Het 'beweegbare' monument van een grote bloem die gemaakt is van roestvrij staal en aluminium. Elke bloemblad imiteert de dagbeweging van een bloem dankzij het zonlicht. Elke bloemblad weeg circa 4 ton. (Kunstwerk is van architect Eduardo Catalano)

ATC: Argentijnse Staatstelevisie bedrijf.

Faculteit van Recht: Majestueus gebouw en eigendom van de Universiteit van Buenos Aires (UBA)

COMPLEXE VILLAGE RECOLETA
Commercieel complex met bioscopen, restaurants, kroegen, cafés , boekenwinkels, enz. Ontmoetingsplaats voor jongeren. Aan te bevelen!

Nieuwsgierigheid
“Gomero” boom
Honderdjarig historisch boom, met een kruin van 50 meter en 20 meter hoog. Deze staat tegenover Café de La Biela. U moet een kijkje nemen!ESPAÑOL PORTUGUES Buenos Aires  ENGLISH

english versionENGLISH LANGUAGE

VISIT RECOLETA
- VISIT PUERTO MADERO - VISIT CENTRO - VISIT PALERMO - VISIT SAN TELMO -
VISIT PLAZA DE MAYO
- VISIT BELGRANO - VISIT LA BOCA - VISIT TIGRE -

BUENOS AIRES TRAVEL - ABOUT ARGENTINA -and BUENOS AIRES - ONDE FAZER COMPRAS EM BUENOS AIRES - BUENOS AIRES PHOTO -
USEFUL TIPS AND FACTS - TRANSPORT IN BS AS -
HOTELS BUENOS AIRES - MALLS, SHOPPINGS EN BS AS -
BOOKS ABOUT ARGENTINA and BS AS - ARGENTINA AIRPORT EZEIZA ,AEROPARQUE - ARGENTINA is TANGO ARGENTINE
-ARGENTNEAN CELEBRITIES - MUSEUMS - RURAL TOURISM - PRICES IN ARGENTINA - CLIMATE & WEATHER - BUENOS AIRES LINKS - BUENOS AIRES AIRPORT TRANSFER - CREDITS - BUENOS AIRES - HOTELES EN BARILOCHE - HOME - HOTELES EN BUENOS AIRES - HOTEIS EM BUENOS AIRES
( FRANCAISE ) QUE VISITER EN BUENOS AIRES / TOURISME -
( NEDERLANDS ) BUENOS AIRES WAT OM TE BEZOEKEN
TURISMO EN BUENOS AIRES ARGENTINA (español ) ALUGUEL DE CARROS EM BUENOS AIRES - HOTELES EN CAMBORIU - HOTELES EN FLORIANOPOLIS- HOTELES EN MACEIO - HOTELES EN PRAIA DA PIPA
- FREE SHOP EM BUENOS AIRES - ALUGUEL APARTAMENTOS EM BUENOS AIRES - PARIS APARTMENTS RENTAL -
GUIA GAY EM BUENOS AIRES